Zupa cebulowa z makaronem

Zupa cebulowa z makaronem to lekkie, smaczne i pożywne danie. Rozgrzewa każdego, idealnie nadaje się na obiad i nie tylko. Nie warto rezygnować z dodatku makaronu – on naprawdę bardzo dobrze tu smakuje.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 600 g cebuli
  • - 2 łyżki masła
  • - 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 2 marchewki
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 2 liście laurowe
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 natka pietruszki
  • - 200 g makaronu

Przygotowanie

Krok 1

Rozpuszczamy masło na patelni i smażymy na nim drobno posiekaną cebulę, aż do uzyskania złocistego koloru.



Krok 2

Następnie podsmażoną cebulę zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy liście laurowe, drobno posiekany ząbek czosnku i marchewkę obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotujemy do miękkości warzyw.



Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 4

Zupę cebulową podajemy razem z ugotowanym wcześniej osobno makaronem. Dekorujemy natką pietruszki.



Wskazówki

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, czyli na półtwardo, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.