Zupa cebulowa z makaronem to lekkie, smaczne i pożywne danie. Rozgrzewa każdego, idealnie nadaje się na obiad i nie tylko. Nie warto rezygnować z dodatku makaronu – on naprawdę bardzo dobrze tu smakuje.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Fit
Rozpuszczamy masło na patelni i smażymy na nim drobno posiekaną cebulę, aż do uzyskania złocistego koloru.
Następnie podsmażoną cebulę zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy liście laurowe, drobno posiekany ząbek czosnku i marchewkę obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotujemy do miękkości warzyw.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę cebulową podajemy razem z ugotowanym wcześniej osobno makaronem. Dekorujemy natką pietruszki.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, czyli na półtwardo, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dodaj komentarz