Curry z zielonym tofu

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Wegetariańskie


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g tofu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 limonka
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 100 g zielonego groszku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 garść kiełków fasoli mung
  • Szczypta cukru
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Tofu kroimy w kostkę.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy pokrojone tofu.



Krok 3

Dodajemy curry, przeciśnięty przez praskę czosnek i przetarty imbir i groszek. Smażymy przez 5 minut.



Krok 4

W osobnym garnku przygotowujemy ciepły bulion i mleko kokosowe. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z limonki.



Krok 5

Dodajemy zawartość patelni. Gotujemy przez 10 minut.



Krok 6

Przelewamy do miseczek, posypujemy kiełkami i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.