Zupa chrzanowa to pyszne, zdrowe danie obiadowe dla całej rodziny. Podana z jajkiem smakuje jeszcze lepiej. Warto wypróbować ten przepis.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Przygotuj bulion. Połącz ze sobą wszystkie składniki bulionu i gotuj na średnim ogniu przez ok. 1,5 godziny.
Na roztopionym na patelni maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez 2 minuty.
Do garnka wlej przygotowany wcześniej bulion (bez kości), dodaj cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gotuj na małym ogniu przez ok. 15 minut.
Na koniec dodaj chrzan i śmietankę. Gotuj przez kilka minut. Podawaj z ugotowanym i pokojonymi w ćwiartki jajkami. Smacznego!
Dodaj komentarz