Zupa czosnkowa z serkiem topionym

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 główka czosnku
  • 100 g serka topionego „Kurpianka” z czosnkiem Mlekpol
  • 1 garść szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • bułka
  • masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozpuść masło i wrzuć do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż przez chwilę. Dodaj podgrzany bulion.



Krok 2

Do miseczki odlej trochę zupy i dodaj do niej serek topiony. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj do garnka. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez ok. 10 minut.



Krok 3

Bułkę przekrój na pół. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i wrzuć na nią bułkę. Przesmaż z dwóch stron, aż do zarumienienia. Pokrój obie połówki bułki na średnie grzanki.



Krok 4

Gotową zupę przelej do miseczek. Udekoruj pokrojonym drobno szczypiorkiem i grzankami. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.