Zupa czosnkowa z serkiem topionym

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 główka czosnku
  • 100 g serka topionego czosnkowego lub śmietankowego
  • 1 garść szczypiorku
  • Sól i pieprz
  • Oliwa
  • Bułka na grzanki
  • Masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozpuścić masło i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażać. Zalać podgrzanym bulionem. Do miseczki odlać trochę ciepłego bulionu i dodać serek, dokładnie wymieszać i przelać z powrotem do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 10 minut.



Krok 2

Na patelni rozgrzać odrobinę masła i stostować przekrojoną w pół bułkę. Zupę przelać do miseczek i udekorować pokrojonym drobno szczypiorkiem. Bułkę pokroić w kostkę i posypać nią zupę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.