Zupa fasolowa z suszonymi pomidorami to pyszne i zarazem bardzo pożywne danie. Polecane dla każdego. Idealnie nadaje się na obiad dla całej rodziny. Jest tanie i proste w wykonaniu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fasolę zalewamy dzień wcześniej wodą i zostawiamy na noc. Na drugi dzień wylewamy starą wodę i dolewamy świeżą. Gotujemy ok. 15 minut i odcedzamy.
Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i drobno posiekany czosnek oraz wszystkie pomidory i przecier pomidorowy. Smażymy przez chwilę.
Do bulionu warzywnego dodajemy fasolę i całą zawartość patelni. Gotujemy do momentu, aż fasola będzie całkiem miękka.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj komentarz