Zupa fasolowa z suszonymi pomidorami

Zupa fasolowa z suszonymi pomidorami to pyszne i zarazem bardzo pożywne danie. Polecane dla każdego. Idealnie nadaje się na obiad dla całej rodziny. Jest tanie i proste w wykonaniu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 200 g fasoli białej
  • - 1 puszka krojonych pomidorów
  • - 150 g suszonych pomidorów
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 5 łyżek oliwy
  • - 1,5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 łyżeczki pieprzu
  • - 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • - 1 cebula

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę zalewamy dzień wcześniej wodą i zostawiamy na noc. Na drugi dzień wylewamy starą wodę i dolewamy świeżą. Gotujemy ok. 15 minut i odcedzamy.



Krok 2

Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i drobno posiekany czosnek oraz wszystkie pomidory i przecier pomidorowy. Smażymy przez chwilę.



Krok 3

Do bulionu warzywnego dodajemy fasolę i całą zawartość patelni. Gotujemy do momentu, aż fasola będzie całkiem miękka.



Krok 4

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.