Zupa ziemniaczana po kijowsku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L
  • · wołowina bez kości 15 dag
  • · ziemniaki 5 szt
  • · ogórek kiszony 2 szt
  • · tłuszcz
  • · cebula
  • · koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • · 1/2 szklanki Śmietany Łaciata 18%
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki
  • · natka pietruszki
  • · koperek
  • · sól
  • · czarny pieprz mielony
  • · imbir mielony
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą i koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z ziemniakami, śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.