Zupa gulaszowa z pieczarkami

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zupa

  • 40 dag karkówki,
  • 1 duża czerwona papryka ,
  • 1 duża cebula,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
  • 3 łyżki oleju,
  • 6 ziemniaków,
  • 30 dag mrożonych pieczarek,
  • 1 l wody,
  • 2 listki laurowe,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy połowę oleju i dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż cebula będzie szklista. Dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy przez chwilę. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy przez około 40 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, przesmażone na reszcie oleju pieczarki, listki laurowe, ziele angielskie. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.