Zupa kalafiorowo-fasolowa

Zupa kalafiorowo-fasolowa to wyśmienita mieszanka warzyw, dzięki którym jest niezwykle, delikatna, smaczna i zdrowa. Polecana zwłaszcza dla dzieci, nie pogardzą nią również dorośli. Idealnie sprowadza się jak danie obiadowe.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kalafior
  • - 350 g żółtej fasolki szparagowej
  • - 2 marchewki
  • - 3 ziemniaki
  • - 3 kulki ziela angielskiego
  • - 2 liście laurowe
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowujemy wywar: skrzydełka dokładnie myjemy, dodajemy do lekko osolonej wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i przyprawy i gotujemy przez ok 2 godziny.



Krok 2

Do wywaru dodajemy obrane i pokrojone drobno: marchewkę, ziemniaki, a także kalafior podzielony na mniejsze różyczki oraz pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową.



Krok 3

Gotujemy wszystkie składniki do miękkości. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.