Zupa krem z brokułem

Pyszny krem z brokułu, którego ugotowanie nie powinno zająć więcej niż 15 minut. Prosty w przygotowaniu i pięknie prezentujący się na talerzu. Chętnie jedzą go również dzieci.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 100 g groszku
  • - 2 brokuły
  • - 2 ziemniaki
  • - 1 natka pietruszki
  • - garść świeżego lubczyku
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Marchewkę, pietruszkę, brokuł i groszek przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami zimnej wody.



Krok 2

Dodajemy lubczyk i natkę pietruszki, gotujemy ok. 15 minut. Przyprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Blendujemy (pozostawiamy część brokułów w całości) i delikatnie mieszamy ze śmietanką Łaciatą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.