Pyszny krem z brokułu, którego ugotowanie nie powinno zająć więcej niż 15 minut. Prosty w przygotowaniu i pięknie prezentujący się na talerzu. Chętnie jedzą go również dzieci.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Marchewkę, pietruszkę, brokuł i groszek przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami zimnej wody.
Dodajemy lubczyk i natkę pietruszki, gotujemy ok. 15 minut. Przyprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Blendujemy (pozostawiamy część brokułów w całości) i delikatnie mieszamy ze śmietanką Łaciatą.
Dodaj komentarz