Zupa krem z dyni

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg dyni
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 dag serka topionego
  • 3 szkl. wywaru z kurczaka
  • Gałka muszkatołowa
  • Kminek mielony
  • Imbir
  • Sól
  • Grzanki
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie.



Krok 2

Obraną marchewkę, ziemniaki i dynię bez nasion pokroić w kostkę. Wsypać do cebuli z czosnkiem, wlać wywar z kurczaka i gotować do miękkości.



Krok 3

Do miękkich warzyw dodać szczyptę mielonego kminku, gałki muszkatołowej, starty na tarce kawałeczek imbiru i topiony ser. Wszystko razem dokładnie zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać, podawać.



Wskazówki

Podajemy z grzankami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.