Zupa krem z papryki i bazylii

Pachnąca bazylią zupa na bazie grillowanej papryki to propozycja na smaczny posiłek w gronie rodziny lub znajomych. Zupa jest bardzo łatwa w przygotowaniu i posmakuje każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 żółte papryki
  • - 6 ząbków czosnku
  • - garść bazylii
  • - 3 łyżki oliwy
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - ½ szklanki Śmietany Łaciata 18%

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, smarujemy oliwą i opiekamy na grillu.



Krok 2

Z papryki ściągamy skórkę i kroimy ją w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę i czosnek zalewamy bulionem, dodajemy bazylię i sól i gotujemy ok. 10 minut.



Krok 3

Dodajemy śmietanę wcześniej wymieszaną z bulionem i całość blendujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.