Zupa serowa z kukurydzą i krewetkami

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten

Składniki

Składniki:

- 3 serki topione

- 200 g krewetek

- 200 g boczku

- 1 puszka kukurydzy

- 3 ząbki czosnku

- 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego

- 2 łyżki masła

- ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%

- 1 łyżka mąki

- 1 łyżeczka pieprzu

- 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie lekko obsmażamy go na maśle. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i razem odsmażamy. Dodajemy również krewetki, które podsmażamy przez 5 minut.
Krok 2
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę serki topione, odsączoną kukurydzę i śmietankę Łaciatą wymieszaną z mąką. Mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0