Zupa serowa z kukurydzą i krewetkami

Ten smak! Nie da się go opisać! Zupa jest po prostu niesamowita! Idealnie skomponowane dodatki, które wspólnie tworzą idealną wręcz całość!

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 serki topione
  • - 200 g krewetek
  • - 200 g boczku
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 2 łyżki masła
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżka mąki
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie lekko obsmażamy go na maśle. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i razem odsmażamy. Dodajemy również krewetki, które podsmażamy przez 5 minut.

Krok 2
Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę serki topione, odsączoną kukurydzę i śmietankę Łaciatą wymieszaną z mąką. Mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.