Pyszna! Zwłaszcza w sezonie koniecznie do wypróbowania! Rewelacyjnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przypadnie do gustu nie tylko dzieciom, ale i dorosłym.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Wiśnie myjemy i drylujemy. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Owoce umieszczamy w garnku (część wiśni zostawiamy do dekoracji). Dodajemy sok z cytryny. Zalewamy wodą, dodajemy goździki, miód i cynamon. Gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.
Całość blendujemy i zagęszczamy śmietanką Łaciatą zmieszaną z mąką.
Przed podaniem ozdabiamy wiśniami. Możemy także ozdobić śmietanką Łaciatą.
Dodaj komentarz