Zupa ogórkowa

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • 3 ziemniaki
  • 1.5 l bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 150 ml śmietany Łaciata 18 %
  • Oliwa
  • Sól i pieprz
  • 4 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

W garnku podgrzać oliwę. Cebulkę drobno pokroić. Marchewkę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć przez około 3 minuty.



Krok 2

Dodać bulion i zagotować. Dodać umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować przez 15 minut.



Krok 3

Ogórki zetrzeć na średnich oczkach tarki i dodać do zupy ( nie odciskać soku). Gotować przez kolejne 10 minut. Rozlewać do talerzy, zabielić śmietaną i posypać pietruszką. Podawać z chlebem razowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.