Zupa ogórkowa z boczkiem

Autor:

mileneczka5

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 8 szklanek wywaru z warzyw
  • 1 łyżka soku z ogórków
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki śmietany 18 procentowej Łaciate
  • odrobina koperku lub natki
  • ja dodałam natkę pietruszki
  • 1 marchewka
  • 35 dag boczku
  • 4 kiszone ogórki
  • PRZYPRAWY:
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Zagotować wywar warzywny. Ogórki i marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach i wsypać do gotującego się wywaru, a następnie należny dodać sok z ogórków. Całość gotować ok. 20 minut.



Krok 2

Boczek pokroić w plasterki i lekko, podsmażyć, a potem dodać do zupy. Pogotować 10 minut i doprawić przyprawami do smaku. Przygotować tzw. zagęstnik, czyli zmieszać mąke ze śmietaną i dodać do zupy. Na koniec dodać odrobinę posiekanego koperku albo natki pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.