Zupa z fasolki szparagowej z makaronem

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar z kurczaka 1,5 L
  • · fasolka szparagowa 45 dag
  • · kalafior 20 dag
  • · makaron rurki 20 dag
  • · szynka wieprzowa 10 dag
  • · 2/3 szklanki Śmietany Łaciata 18%
  • · żółtka 2 szt
  • · sól
  • · czarny pieprz mielony
  • · natka pietruszki
  • · przyprawa do zup i potraw w płynie

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, dodać opłukany i rozdrobniony kalafior oraz makaron, ugotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w paseczki wędlinę i śmietanę. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.