Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25-30 dag pieczarek
  • 3 ziemniaki
  • 1 średnia marchewka
  • ½ pietruszki
  • ½ brokułu
  • 1 mały por
  • 2-3 łyżki śmietanki Łaciata 30%
  • 1 łyżka maki pszennej
  • 2-3 łyżki mleka Łaciate
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • Sól
  • Kolorowy pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Brokuł umyć, podzielić na różyczki, por posiekać w półkrążki, umyte pieczarki pokroić w kostkę.



Krok 2

Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą i gotować.



Krok 3

Po 15 minutach gotowania dodać przygotowane pieczarki i resztę warzyw, gotować do miękkości.



Krok 4

Do kubeczka wlać śmietankę, dodać mąkę i 2-3 łyżki mleka, dokładnie wymieszać, połączyć z zupą, zagotować. Następnie wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku solą sosem sojowym i kolorowym pieprzem, wymieszać, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.