Zupa ryżowa z krewetkami to lekkie, smaczne danie, które z powodzeniem mogą zjeść również osoby na diecie. Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Seler
Fit
Skrzydełka z kurczaka myjemy i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, opaloną na ogniu cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy ok. 20 minut, po czym wyjmujemy mięso, dodajemy ryż i gotujemy dalej.
Czosnek przeciskamy przez praskę. Krewetki myjemy i obsmażamy na maśle z czosnkiem. Kiedy ryż będzie miękki, przekładamy krewetki do zupy. Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze 5 minut. Ozdabiamy świeżymi ziołami.
Dodaj komentarz