zupa warzywna z cukinią

Autor:

mileneczka5

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 2 średnie cukinie,
  • 2 , 5 litry wody,
  • 1 pietruszka,
  • 1 marchew,
  • 2 małe ziemniaki,
  • kawałek pora zielona część,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbkek czosnku,
  • 1 pełna łyżka masła,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól i pieprz do smaku,
  • maggii do smaku,
  • 1\2 kostki serka topionego smietankowego,
  • natka posiekana drobno,
  • dodatkowo,
  • jajko ugotowane na twardo

Przygotowanie

Krok 1

1. Do wody wrzucam pokrojona w kostke pietruszkę, marchew ,i ziemniaki oraz posiekanego por. , zagotowuję. 2. W międzyczasie rozgrzewam na patelni masło z olejem, wrzucam pokrojoną drobno: cebulę i pokrojona w kostke , oprószona solą cukinie (wraz ze skórka) Cukinię duszę na małym ogniu do zeszklenia (5-7 minut). Zawartość patelni przekładam warzyw, starając się zostawić tłuszcz. Gotuj wszystko razem do miękkości warzyw.. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i serek topiony. Gotuję jeszcze chwile , wrzucam posiekana natke ,doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego:) do tej zupy czasem dodaje pokrojone w plasterki jajko ugotowane na twardo





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.