Zupa warzywna z sosem pesto

Zupa warzywna z sosem pesto to danie sycące i jednocześnie smakowite. Można ją przygotować nawet w 30 minut. Polecana dla każdego na każdą okazję.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 marchewki
  • - ½ selera
  • - 1 pietruszka
  • - 3 łyżki sosu pesto
  • - 200 g fasoli szparagowej
  • - 150 g makaronu
  • - 2 łyżki masła
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 100 g startego parmezanu
  • - 2 l wody

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obieramy i drobno kroimy.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy przez 5 minut. Do garnka wlewamy wodę, gotujemy.



Krok 3

Do wrzącej wody dodajemy warzywa z patelni oraz fasolkę, sos pesto oraz makaron. Gotujemy przez 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.



Krok 4 

Zupę posypujemy tartym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.