Zupa ryżowa na rosole

Zupa ryżowa na rosole to danie delikatne w smaku, bardzo szybko się przygotowuje. Przeznaczona dla każdego i na każdą okazję oraz porę roku.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1, 5 l rosołu z kury
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 natka pietruszki
  • - 200 g ryżu
  • - 1 listek mięty

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w garnku z ½ l wody i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 2

Do garnka wlewamy rosół z kury i ponownie doprowadzany do wrzenia. Do garnka dodajemy ryż i gotujemy do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie.



Krok 3

Zupę przyozdabiamy listkiem mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.