Zupa z brukselki i papryki

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar mięsny 1,5 L ,
  • · brukselka 50 dag ,
  • · papryka 1 strąk ,
  • · tłuszcz ,
  • · kiełbasa 20 dag ,
  • · fasola konserwowa 4 łyżki ,
  • · śmietana 18 proc 2/3 szkl ,
  • · mąka pszenna 1-2 lyżki ,
  • · musztarda 1 lyżka ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony ,
  • · cukier ,
  • · majeranek ,
  • · czosnek ,
  • · przyprawa do zup i potraw w płynie ,
  • · sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.