Zupa ziemniaczana 1

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • wywar mięsny 1,5 L ,
  • · ziemniaki 5-6 szt ,
  • · czosnek 5-6 ząbków ,
  • · tłuszcz ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki ,
  • · keczup 2-3 łyżki ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony ,
  • · imbir mielony ,
  • · gałka muszkatołowa mielona

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki (jak zapałki), zalać wywarem, ugotować. Czosnek obrać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z zupą oraz keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.