Zupa z brukselki po roterdamsku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L,
  • · brukselka 50 dag
  • · ziemniaki 30 dag
  • · pomidor
  • · marchewka
  • · pietruszka
  • · seler 1/4 szt
  • · tłuszcz ,
  • · 2/3 szklanki Śmietany Łaciata 18%
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki
  • · wino białe wytrawne 4 łyżki
  • · sól
  • · cukier
  • · czarny pieprz mielony
  • · przyprawa do zup i potraw w płynie

Przygotowanie

Krok 1

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, płukać, pokrajać w kostkę, dodać do brukselki w połowie gotowania i ugotować do miękkości. Pomidor umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Pozostałe warzywa oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, poddusić, skropić wodą, udusić do miękkości. Następnie połączyć z brukselką, pomidorem, śmietaną wymieszaną z mąką i winem, chwile pogotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.