Zupa z czarnego bzu

Polecana zwłaszcza w sezonie przeziębień i grypy. Wspaniale wpływa na odporność i zwiększa siły witalne organizmu. Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg czarnego bzu
  • - ¾ szklanki cukru
  • - ½ laski wanilii
  • - 2 jabłka
  • - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1

Czarny bez myjemy, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.



Krok 2

Owoce umieszczamy w garnku, a następnie dodajemy wanilię, zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.



Krok 3

Wyjmujemy wanilię, a zupę zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.