Zupa z czerwonej papryki z kaszą

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 4 papryki
  • 2 cebule
  • 500 g pomidorów
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • Masło Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Kasze gotujemy, po ugotowaniu dodajemy łyżkę masła i zostawiamy pod przykryciem.



Krok 2

Paprykę i cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i paprykę.



Krok 3

Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Zalewamy ciepłym bulionem wymieszanym z koncentratem.



Krok 4

Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy kaszę i mieszamy. Zagotowujemy przez kolejne 10 minut.



Krok 5

Przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekaną drobno pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.