Zupa z fasolą i ziołami prowansalskimi

Zupa z fasolą i ziołami prowansalskimi to rewelacyjne danie. Zioła prowansalskie nadają mu charakterystycznego smaku. Zupę łatwo się robi, a do tego szybko znika z talerzy. Polecana dla każdego i na każdą okazję.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1,5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 500 g białej fasoli
  • - 2 liście laurowe
  • - 1 marchew
  • - 2 ziemniaki
  • - 2 łyżki ziół prowansalskich
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę zalewamy dzień wcześniej wodą i zostawiamy w niej na noc. Na drugi dzień wylewamy starą wodę i zastępujemy ją świeżą. Gotujemy 15 minut, a następnie odcedzamy.



Krok 2

Do bulionu warzywnego dodajemy fasolę, liście laurowe i obrane oraz pokrojone w kostkę warzywa. Gotujemy do momentu, aż fasola będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy zioła prowansalskie.



Krok 3

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.