Zupa z papryki Henryka

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar mięsny 1,5 L ,
  • · papryka czerwona 50 dag ,
  • · tłuszcz ,
  • · makaron rurki 10 łyżek ,
  • · parówki cienkie 3 szt ,
  • · cebula ,
  • · koncentrat pomidorowy 2 łyżki ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony ,
  • · majeranek ,
  • · gałka muszkatołowa mielona ,
  • · przyprawa do zup i potraw w płynie

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Makaron ugotować w wywarze, mieszając od czasu do czasu łyżką do dna naczynia. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z makaronem, papryką i parówkami oraz przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.