Karkówka w przyprawach z cukinią

Pyszna grillowana karkówka. Idealnie doprawiona, pachnąca i mięciutka. Przepis koniecznie do wypróbowania – z pewnością posmakuje całej rodzinie.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 kg karkówki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 cukinia

Przygotowanie

Krok 1

Sos sojowy mieszamy z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Karkówkę kroimy na 4 dość grube plastry. Każdy z nich rozbijamy lekko tłuczkiem.



Krok 2

Mięso dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą i umieszczamy w misce, po czym odstawiamy do lodówki na 2,5 godziny.



Krok 3

Cukinię kroimy na plastry.



Krok 4

Mięso i cukinię grillujemy na rozgrzanym ruszcie. Podajemy na ciepło, dekorujemy np. bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.