Zupa z sandacza to danie smaczne i zdrowe. Polecane każdemu, kto lubi zupy rybne. Typowe danie obiadowe dla całej rodziny. Warto skorzystać z tej propozycji.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Sprawiamy sandacza, a następnie kroimy na kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejszą kostkę.
Gotujemy bulion warzywny. Dodajemy do niego kawałki ryby i razem z ziemniakami i gotujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie podsmażamy pokrojoną paprykę z cebulą.
Podsmażoną paprykę z cebulą dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 40 minut, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy, gotujemy przez chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj komentarz