Zupa z sandacza

Zupa z sandacza to danie smaczne i zdrowe. Polecane każdemu, kto lubi zupy rybne. Typowe danie obiadowe dla całej rodziny. Warto skorzystać z tej propozycji.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg sandacza
  • 1,5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Sprawiamy sandacza, a następnie kroimy na kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejszą kostkę.



Krok 2

Gotujemy bulion warzywny. Dodajemy do niego kawałki ryby i razem z ziemniakami i gotujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie podsmażamy pokrojoną paprykę z cebulą.



Krok 4 

Podsmażoną paprykę z cebulą dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 40 minut, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy, gotujemy przez chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.