Zupa z zacierkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 20-30 dag żeberek wieprzowych
  • 1 liść laurowy
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 pora
  • 20 dag ziemniaków
  • 1,5 l wody
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • posiekana natka pietruszki

Zacierka

  • 1 jajko
  • 10-12 dag mąki pszennej

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w pół krążki. Z mąki i jajka zagnieść bardzo twarde ciasto, zetrzeć na tarce jarzynowej. Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy i gotować.



Krok 2

Po upływie pół godziny do mięsa wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki i warzywa, gotować do miękkości. Pod koniec wyjąć miękkie mięso, usunąć kości, pokroić i połączyć z zupą. Wysypać zacierki, zagotować, doprawić do smaku. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.