Zupa ziemniaczana po rycersku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1,5 L wywaru z mięsa i warzyw,
  • 4-5 ziemniaków,
  • 10 cebul szalotek,
  • tłuszcz,
  • łyżeczka miodu,
  • 2 łyżki fasoli Jaś,
  • 2 łyżki startego chrzanu,
  • łyżka musztardy,
  • strąk papryki konserwowej,
  • 2/3szklanki śmietany łaciatej 18%,
  • 1-2 łyżki mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, gotować. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć, dodać miód, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami w połowie gotowania. Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować i połączyć z ziemniakami, chrzanem, musztardą, zmieloną papryką i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.