Zupa ziemniaczana z łososiem

Zupa ziemniaczana z łososiem to bardzo ciekawa, oryginalna propozycja na podanie kartoflanki. Ciekawie prezentuje się na talerzu i jest bardzo smaczna - z pewnością posmakuje domownikom.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g filetu z łososia
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 5 ziemniaków
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę, a następnie zalewamy wodą i gotujemy, aż zmiękną. Łososia kroimy w kostkę.



Krok 2

Do zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy łososia, gotujemy 5 minut, po czym zabielamy zupę śmietanką Łaciatą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.