Dzięki dodatkowi cukinii ciasto jest wilgotne i dłużej zachowuje świeżość. Jeśli lubisz ciasta z warzywami, wypróbuj przepis na bezglutenowe brownie z burakami, ciasto marchewkowe lub placek dyniowy. Palce lizać!
Danie: Deser
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Do miski wrzuć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sodę oczyszczoną. Do drugiej miski wrzuć olej, startą cukinię, jajka, skórkę z cytryny oraz olej. Wymieszaj składniki mokre i suche w oddzielnych miskach, a następnie do jednej dużej przerzuć zarówno masę mokrą jak i suchą.
Połącz dokładnie, wymieszaj wszystko skrupulatnie łyżką. Blachę prostokątną wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza (góra - dół), bez termoobiegu. Wylej ciasto na blachę i piecz przez 45 minut. Udekoruj cukrem pudrem. Smacznego! :)
Dodaj komentarz