Obie mąki przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski dodaj masło i cukier. Utrzyj mikserem do puszystości. Dodaj 3 żółtka i znów utrzyj. Do trzeciej miski dodaj 1 żółtko, rum, ekstrakt i sok z cytryny. Wymieszaj, a następnie przełóż do utartych żółtek.
Całość zmiksuj, a następnie wymieszaj z mąkami. Zagnieć na kruche ciasto. Miskę przykryj folią i włóż do lodówki na ok. 1 godzinę. Dodaj 100 ml mleka i ponownie zagnieć. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto. Wytnij z niego niewielkie kółka. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 min. Ostudź na kratce.
Przygotuj krem. W misce połącz 2 łyżki mleka, żółtka i mąkę. Pozostałe mleko zagrzej wraz z kajmakiem na średnim ogniu. Do garnka dodaj zawartość miski. Gotuj, ciągle mieszając, aż do uzyskania budyniu. Kiedy budyń zgęstnieje zdejmij go z ognia. Ostudź.
Gotowe ciastka przełóż masą budyniową i ściśnij. Dokładnie obtocz je w wiórkach kokosowych i gotowe. Smacznego!
Dodaj komentarz