Amoniaczki z czekoladą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki tortowej
  • 15 dag masła Łaciate
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka amoniaku
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 białko
  • 3-4 łyżki kropelek czekoladowych
  • Cukier trzcinowy

Przygotowanie

Krok 1

Amoniak wymieszać ze śmietaną i żółtkami.



Krok 2

Mąkę przesiać, dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło, cukier puder, połączyć ze śmietaną, posiekać. Następnie wsypać kropelki czekoladowe i zagnieść ciasto. Rozwałkować i foremką wykrawać ciasteczka. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem i posypać trzcinowym cukrem.



Krok 3

Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.