Babeczki bananowe

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki pszennej
  • - 1/2 szklanki cukru drobnego
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 1/2 łyżeczki sody
  • - 2 łyżeczki gorzkiego kakao
  • - 1 szklanka mleka Łaciate
  • - 1/2 szklanki oleju
  • - 1 duże jajko
  • - 2 przejrzałe banany
  • - 1 średnio dojrzały banan do dekoracji
  • - 1 łyżka kremu czekoladowego
  • - szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę, cukier, proszek i sodę łączymy w jednym naczyniu. Dojrzałe banany obieramy i miksujemy w blenderze na gładką masę. Następnie dodajemy jajko, olej, mleko, kakao i szczyptę soli. Mieszamy do połączenia.



Krok 2

Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami lub papierem do pieczenia. Wypełniamy foremki pozostawiając trochę miejsca na wyrośniecie. Na wierzch każdej babeczki układamy po plasterku banana lekko dociskając.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 185 stopni przez około 30 min. Sprawdzając patyczkiem stopień wypieczenia. Wyciągamy z foremek i oprószamy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.