Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Zblenduj buraki z olejem na gładką masę. Dodaj jajka do masy buraczanej i zmiksuj. Połącz ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaj je do masy jajeczno-buraczanej i wymieszaj do połączenia się składników. Wlej masę do papilotek do ⅓ wysokości, nałóż małą łyżeczkę powideł śliwkowych i przykryj ciastem. Piecz w temp. 180°C przez ok 25 minut. Śmietanę ubij z odrobiną cukru pudru na sztywną masę. Po wyjęciu babeczek zostaw je do ostygnięcia. Bitą śmietanę wyłóż na babeczki i udekoruj wg własnego upodobania.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-21 06:44:00
Bardzo fajny przepis :)
Odpowiedz