Bezglutenowy chleb z mozzarellą

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 średnie jajka
  • 50 g jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 70 g tartej mozzarelli Mlekpol
  • 70 g tartego sera Gouda Mlekpol
  • 30 g mąki ryżowej
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • 2 garści świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka roztrzep wraz z jogurtem. Dopraw słodką papryką, kurkumą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.



Krok 2

Do masy dodaj obie mąki, posiekaną drobno kolendrę, olej i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Ciasto przelej do małej formy silikonowej (ok. 14 cm). Wyrównaj, dodaj tartą mozzarellę, a na koniec posyp wiórkami sera żółtego. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15-20 minut. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.