Bezglutenowy chleb z mozzarellą

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 średnie jajka
  • 50 g jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 30 g mąki ryżowej
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • 2 garści drobno posiekanej kolendry
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 70 g tartej Mozzarelli Mlekpol
  • 70 g tartego sera żółtego Gouda Mlekpol
  • sól i pieprz wg smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Rozbełtać jaja z jogurtem i przyprawami. Dodać mąki, kolendry, oleju i proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do małej formy silikonowej (14 cm), wyrównać, dodać mozzarellę, a na koniec posypać wiórkami sera żółtego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.