Babeczki dyniowo-pomarańczowe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 225 gram mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2/3 łyżeczki cukru
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 2 jajka
  • 125 ml maślanka Mrągowska
  • 80 ml oleju
  • Skórka otarta z jednej pomarańczy
  • 50 g czekolady mlecznej

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy suche składniki: mąkę z proszkiem i sodą oraz cynamonem.



Krok 2

Cukier z jajkami i cukrem waniliowym ubić mikserem na gładko.



Krok 3

Do dyni dodać olej, maślankę a także skórkę pomarańczową. Wymieszać.



Krok 4

Do powstałej masy dodać mąkę i również wymieszać.



Krok 5

Piec w papilotkach i formie na muffinki ok.20 min w 180 stopniach. Smacznego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.