Babeczki z truskawkami

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 2 łyżeczki kakao
  • ½ l mleka Łaciate
  • 1 opak. budyniu czekoladowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • Truskawki
  • Cukier perlisty

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę pszenna przesiać z kakao na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolitą masę.



Krok 2

Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki. Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki, a następnie wylepiać nimi foremeczki dociskając do brzegów.



Krok 3

Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. Upieczone babeczki wystudzić, wyjąć z foremek.



Krok 4

Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru. nakładać do upieczonych babeczek, na wierzchu położyć plasterki truskawek i posypać cukrem perlistym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.