Bajaderki mini w posypce

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag biszkoptów
  • 10 dag cukru pudru
  • 150 ml mleka Łaciate
  • 5 dag rodzynek
  • 2 łyżki kakao
  • 5 dag masła Łaciate
  • 1 kieliszek rumu
  • Polewa czekoladowa,
  • Wórki kokosowe,
  • Posypka - kolorowe perełki

Przygotowanie

Krok 1

Rodzynki opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, odsączyć.



Krok 2

Biszkopty bardzo drobno pokruszyć, połączyć z cukrem pudrem oraz kakao, następnie dodać rozpuszczone masło, mleko i rum. Wszystko razem wymieszać na jednolitą gęstą masę, teraz dodać rodzynki i ponownie wymieszać.



Krok 3

Z masy formujemy malutkie luki w dłoniach i zanurzamy w rozpuszczonej polewie czekoladowej oraz obtaczamy w kokosie i perełkach.





Wskazówki

Podawać schłodzone.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.