Bajgle z mozzarellą, pesto i kaparami

Wytrawne bajgle z serem mozzarella, bazyliowym pesto i kaparami to idealna propozycja śniadaniowa, która stanowi ciekawą alternatywę dla typowych kanapek. Bajgle najlepiej przygotować samodzielnie, na przykład z tego przepisu. Dzięki takiemu śniadaniu dzień z pewnością będzie lepszy.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bajgle
  • 125 g mozzarelli Mlekpol w kostce
  • 2 łyżki bazyliowego pesto
  • 4 łyżki kaparów
  • listki świeżej bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Mozzarellę pokroić w cienkie plastry.



Krok 2

Bajgle przekroić na pół i podpiec w piekarniku lub opiekaczu.



Krok 3

Na jednej stronie bajgli położyć plastry mozzarelli, posmarować pesto i posypać kaparami. Udekorować listkami bazylii.



Krok 4

Połowę z dodatkami przykryć wierzchnią częścią pieczywa, tworząc kanapkę. Serwować od razu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.