Prawdziwie królewskie śniadanie - bajgle z serkiem śmietankowym Łaciaty (każdy smak sprawdzi się tu w 100%), karbowaną sałatą, wędzonym łososiem oraz jajkiem sadzonym. Do wykonania kanapek można użyć bajgli kupionych w sklepie lub wykonanych samodzielnie, na przykład z tego przepisu.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Bajgle przetnij na pół. Dolne części posmaruj serkiem śmietankowym.
Na połowy z serkiem połóż po 2 liście sałaty i ½ łososia. Skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej. Wbij jajka, przykryj pokrywką i smaż do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Posól i popieprz.
Jajka połóż na połowy bajgli z dodatkami, przykryj wierzchnimi bułkami i podawaj. Smacznego!
Dodaj komentarz