Bajgle z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym

Prawdziwie królewskie śniadanie - bajgle z serkiem śmietankowym Łaciaty (każdy smak sprawdzi się tu w 100%), karbowaną sałatą, wędzonym łososiem oraz jajkiem sadzonym. Do wykonania kanapek można użyć bajgli kupionych w sklepie lub wykonanych samodzielnie, na przykład z tego przepisu.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bajgle
  • 100 g wędzonego łososia
  • 4 liście sałaty karbowanej
  • 2 łyżki serka śmietankowego Łaciaty (smak dowolny)
  • 2 duże jajka
  • kilka kropel soku z cytryny
  • olej do smażenia
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Bajgle przetnij na pół. Dolne części posmaruj serkiem śmietankowym.



Krok 2

Na połowy z serkiem połóż po 2 liście sałaty i ½ łososia. Skrop sokiem z cytryny.



Krok 3

Na patelni rozgrzej olej. Wbij jajka, przykryj pokrywką i smaż do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Posól i popieprz.



Krok 4

Jajka połóż na połowy bajgli z dodatkami, przykryj wierzchnimi bułkami i podawaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.