Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Orzechy
Wegetariańskie
Mleczko kokosowe odstawiam na kilka godzin i nie wstrząsam nim. Po otwarciu odkładam gęsta masę kokosową na nadzienie. Odstałą wodę kokosową dodam do ciasta.
Banany obieram, polewam sokiem z cytryny. Na patelnię przekładam miód, układam banany i przesmażam je, aż się skarmelizują.
Do wysokiego pojemnika przesypuję mąkę, dodaję pokrojonego banana, sól, wodę gazowaną i kokosową. Ciasto miksuję blenderem. Naleśniki smażę na oleju.
Jak lekko przestygną, smaruję je mleczkiem gęstym kokosowym, układam banana i zwijam. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam nią naleśniki. Dekoruję miętą, posypuję orzechami.
Dodaj komentarz