Czekoladowe muffiny z porzeczkami

Muffiny to małe babeczki. Idealne na deser lub drogę. Koniecznie wypróbuj je w połączeniu z porzeczkami.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 200 g porzeczek
  • 2 łyżki kakao
  • 120 g czekoladowych groszków
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju słonecznikowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C.



Krok 2

Do jednej miski przesiewamy wszystkie suche składniki. W drugiej misce umieszczamy wszystkie mokre składniki. Dodajemy 2/3 porzeczek oraz groszki czekoladowe. Przy pomocy łyżki łączymy wszystko



Krok 3

Ciasto umieszczamy w foremkach na muffinki i pieczemy 20 minut.



Krok 4

Przed podaniem ozdabiamy świeżymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.