Batony owocowo-bakaliowe

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Truskawki

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 7 moreli suszonych
  • 35 g orzechów włoskich
  • 40 g rodzynek
  • 3 truskawki świeże
  • 30 g czarnej porzeczki
  • 3 łyżeczki dżemu wiśniowego

Dodatkowo :

  • 150 g białej czekolady

Przygotowanie


Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut. Następnie orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, pokroic w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady. Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.