Brownie z orzechami

Każdy z nas uwielbia ciasto czekoladowe. W połączeniu z orzechami jest bezkonkurencyjne i na pewno zrobi wrażenie na Twoich gościach.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 14

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 14

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 tabliczki mlecznej czekolady
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • łyżka masła
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 150 g orzechów włoskich

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C.



Krok 2

Orzechy umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Obie tabliczki czekolady rozpuszczamy w rondlu z dodatkiem masła.



Krok 3

W wysokiej misce ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypujemy kakao oraz mąkę. Wlewamy przestudzoną masę czekoladową oraz dodajemy orzechy.



Krok 4

Formę wykładamy pergaminem i przelewamy do niej ciasto.



Krok 5

Pieczemy 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.