Budyń jaglany z bananem i cytryną

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ litra mleka
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Wlewamy mleko do rondelka i doprowadzamy je do wrzenia.



Krok 2

Wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.



Krok 3

Następnie dodajemy połamanego na kawałki banana oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dodajemy również cukier waniliowy (jeśli ktoś woli słodszą wersję, można go dodać trochę więcej).



Krok 4

Blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji (w tym przypadku z kawałkami kaszy w budyniu).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.