Ciasteczka owsiane w formie mauffinek

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zdrowa przekąska

  • 130 g płatków owsianych
  • 0.5 łyżeczki sody
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 170 g mąki orkiszowej
  • 40 g cukru
  • rodzynki
  • orzechy
  • 125 g masła Łaciate
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie

W naczyniu połączyć wszystkie suche składniki

Roztopić masło, miód i wodę. Ciepły płyn przelać do suchych składników i dokładnie wymieszać. Można z tego piec ciasteczka, ale ja robię w formie muffinek, ponieważ dzieci jedzą oczami i bardziej im smakuje. Piec 17-18 min w tem. 170 stopni C. Ciasteczka są bardzo pożywne i kruche.



Wskazówki

Jeśli z tego przepisu robimy ciasteczka to wykorzystajmy małe obręcze, włożyć do nich trochę ciasta i mocno docisnąc palcami... obręcz wyjąć.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.